Negledesign

Generelle råd- Kunstnegler


Vil du at dine nye kunstnegler skal holde seg så bra som mulig er det viktig at du behandler de korrekt hjemme mellom besøkene hos meg.

Jeg kan gi deg det beste materialet, de beste og peneste neglene og fortelle deg hvordan du skal ta hånd om dem, men ‘mishandler’ du de hjemme så hjelper det lite.


Hos noen få prosent så sitter kunstmaterialer på neglene dårlig, men dette er veldig sjeldent at jeg ser. Tror jeg kun har hatt et par kunder dette har hendt med. Da kan løsningen være å prøve et annet type materiale, f.eks acryl (jeg legger kun gele).


Mine faste kunder kommer hver 3-4 uke for etterfyll. Noen går så lenge som 6-7 uker med neglene fortsatt i god behold, men med god ettervekst. Dette anbefales ikke da knekkfaren er stor. Det er ikke normalt at neglene skal falle av mellom hver refilltime med mindre man er uheldig og virkelig skader en negl eller to.

Hvis neglene knekker før du tar refill, så tyder dette på at du har fått for lange negler. Det er viktig å holde de i rett lengde nettopp for deg ellers vil de kunne brekke. Hør på negledesigneren om korrekt lengde til nettopp deg. Det vil være avgjørende for hvor lenge kunstneglene vil holde.


Løft, dvs at kunstneglen løsner fra negleplaten, kan forekomme. Dette kan skyldes alt fra for dårlig grunnarbeid( altså meg) til din bruk av kjemikalier, medisinbruk, sykdommer, kulde, hormoner og graviditet.


Er du neglebiter så vil kunstneglen holde dårligere. Dels fordi at din negl konstant er stresset og vil ha en reaksjon på kunstneglen, dels at du som neglebiter ikke er vant til å ha lange negler som støter borti alt mulig. Og det gjør de, støter borti mener jeg. Hos neglbitere vil det sitte dårlig på uansett de første gangene, derfor bør bitere følges opp tett i startfasen frem til naturneglen har fått en normal lengde.


Det gjelder med andre ord å prøve seg litt frem, og gå til noen som legger materialet riktig på. Jeg lover aldri at negler holder "så og så lenge" på nye kunder, ettersom vi alle er forskjellige, men her ser dere litt av hva som er "normalen".Hver dag

-Olje er alfa og omega når du har kunstnegl, uansett hva slags materiale neglen er laget av.

Olje inn neglene 1-2 ggr daglig rundt hele neglebåndet.

OLJE, OLJE, OLJE!!!1-2 ggr i månden


Gå på regelmessige besøk hos din negleterapaut. Gjør avtaler på forhånd så husker du det.Ødelagte negler


-Prøv å få fikset ødelagte negler med en gang. Hakk filer du enkelt bort selv, større ting må du til din negleterapaut for å fikse.

-Lim aldri fast kunstneglen om den løsner. Du risikerer å stenge inne bakterier og sopp og du risikerer infeksjoner.Å fjerne kunstneglen


-Ta bort kunstneglen og rester etter disse hos en utdannet negleterapaut. De skal files vekk og gis en overgangsmanikyr for å være så skånsom mot egen negl som mulig.Lengde og form


-Tenk på at neglens lengde skal anpasses ditt aktivitetsnivå. For lange negler øker risikoen for at de knekker eller går i stykker.

Er du veldig aktiv bør du ikke ha lengre negler enn av de går rett utenfor fingertuppen. Normal lengde er ¼-1/2 av neglesengens lengde.Vasking og kjemikaler


-Bruk hansker når du vasker opp med sterkere midler enn Zalo og når du holder på i hagen.

Kjemikaler kan bryte ned kunstmaterialet og svekke dette så de knekkes og løsner.Vær forsiktig


-Vær forsiktig når du åpner bildører, brusbokser, etc.

-Bruk skohorn og ikke hendene når du setter på deg sko.

-Pille ikke på kunstneglen selv, du risikerer å skade egen negl.

-Bruk aldri spisse gjenstander under neglen, du skader egen negl og kunstneglen.Kulde

-Temperaturforskjeller kan lede til at kunstneglen sprekker og materialet ikke holder. Å gå fra et varmt hus og ut i kulden kan skade kunstneglen og føre til at de går i stykker.  Bruk alltid hansker på vinteren  når det er kaldt.


@Negledama.no - Renates negledesign